Bezoekersinfo papierschepperij het oude klooster:

Papierschepperij het oude klooster is een initiatief van medewerkers van c-paper (papier, ambacht en kunst centrum) en is ontstaan tijdens de zoektocht naar een open werkplaats om papier te kunnen scheppen. Nu willen zij u papier laten scheppen of de geheimen achter het papierscheppen laten zien.

Eerbeek staat bekent als het papierdorp van Nederland met z’n 6 grote papierfabrieken en vele papier gerelateerde bedrijven. Om de toerist te kunnen bereiken is de papierschepperij opgericht zodat de bezoekers kunnen zien hoe papier gemaakt wordt en welk papier er allemaal gemaakt wordt. Zo kunt u ook binnenkort een indruk krijgen van wat er in de papierfabrieken gebeurt. Met deze insteek gaan we ook 2019 in.

Het oude klooster is de naam van de papiermolen die 1661 gesticht is op het terrein waar nu de papierfabriek Mayr-Melnhof staat. De molen was eigendom van het augustijnen klooster mariëndaal te Arnhem wat in 1587 gesloopt is. In die tijd zijn de eigendomsrechten overgegaan naar Gedeputeerden van het Kwartier van Veluwe. Meer informatie hierover is terug te vinden onder de papier historie.

Momenteel is papierschepperij het oude klooster nog kleinschalig en daarom is de entree gratis. Er liggen natuurlijk plannen voor uitbreiding. Hier vind u de bezoekersinfo papierschepperij het oude klooster die nuttig is voor het brengen van een bezoek.

De openingstijden en route:

Hier vindt u allerlei informatie over de openingstijden en de route naar papierschepperij het oude klooster.

Lees meer….

De papierschepperij:

Hier vindt je informatie over de papierschepperij zoals het ontstaan van de papierschepperij, de indeling etc.

Lees meer…

Contact:

Hier vindt u allerlei contact gegevens voor bijvoorbeeld vragen, opmerkingen, aanbod of aanmeldingen voor workshops.

Lees meer…