handgeschept Eerbeeks papier

Wat is een papierdorp zonder eigen handgeschept papier? Bij papierschepperij het oude klooster te Eerbeek scheppen vrijwilligers allerlei soorten, maten en diktes Eerbeeks papier. Het handgeschepte Eerbeekse papier is te koop in de papierschepperij. Het handgeschept Eerbeekse papier wordt gemaakt van 1/3 houtvezels en 2/3 katoenvezels.

Handgeschept Eerbeeks kunstenaars papier:

Het rek ziet er nu nog wat leeg uit maar dat duurt niet lang. De vrijwilligers zijn druk bezig om verschillende maten en diktes papier te scheppen. De formaten zijn 10x10cm, 10x15cm, 13x18cm, 20x20cm, 21x15cm (A5), 30x21cm (A4), 30x30cm en worden geschikt gemaakt voor Aquareleren, tekenen, kalligraferen of etsen. Andere formaten zijn in opdracht te maken.

Handgeschepte kaarten op Eerbeeks papier

Momenteel worden op 3 punten in Eerbeek handgeschepte kaarten te koop. Boekhandel Hendriks, Hotel- landgoed Huis te Eerbeek en bij papierschepperij het oude klooster. Deze handgeschepte kaarten worden geschept door vrijwilligers bij de papierschepperij en zijn voorzien van de toplaag van een servet, stempel, preeg of bedrukt.

Handgeschept Eerbeeks B-keuze papier

Er worden bij papierschepperij het oude klooster diverse opdrachten handgeschept papier uitgevoerd, diverse testen gedaan t.b.v. projecten met papier en ga zo maar door. Hierdoor blijft er altijd wel handgeschept papier over wat nog goed is (teveel geschept) of tot uitval behoort. Dit handgeschepte papier wordt verzameld in een bak en is als B-keuze papier te koop.