Nederlands papierdorp Eerbeek:

In Eerbeek leeft het papier nog steeds en zit het bij vele nog in de genen. Eerbeek kent een 6-tal grote papierfabrieken en nog meer kleine bedrijven die aan het papier gerelateerd kunnen worden. Hiermee is de titel Nederlands papierdorp Eerbeek een terechte benaming. De 6-tal papierfabrieken kunnen echter geen bezoeker ontvangen. Daarom is op initiatief van medewerkers van c-paper Papierschepperij het oude klooster opgericht. Hier kunnen bezoekers wel zien hoe het papier gemaakt wordt (ook in de diverse papierfabrieken).

Natuurlijk zijn er meer dingen te beleven in het Nederlands papierdorp Eerbeek zoals papierkunst, een oude korenmolen en een oud station voor de stoomtrein. Het papier werd namelijk ook over het spoor vervoerd. Hier is alles terug te vinden over het Nederlands papierdorp Eerbeek.

De papierfabrieken:

Een 6-tal papierfabrieken in Eerbeek valt natuurlijk een hoop te vertellen en te laten zien. Dit is allemaal hier terug te vinden.

Lees meer…

Papier bedrijven in Eerbeek:

Omdat er een heuse papierindustrie in Eerbeek aanwezig is, zijn er ook veel bedrijven die bijvoorbeeld het transport regelen of andere papiersoorten maken van het papier van de papierfabrieken. Hier vindt je de bedrijven van het karton/papier mooie eindproducten maken.

Lees meer…

Bezienswaardigheden in Eerbeek:

In Eerbeek waar nog wel het papier in de DNA zit, valt natuurlijk meer te zien dan papier. Zo is er een station waar de VSM tein stopt, een papierschepperij, een bovenslag watermolen en een landgoed. Kijk hier voor meer bezienswaardigheden in Eerbeek.

Lees meer…