Bezienswaardigheden in Eerbeek:

In Eerbeek zijn er een paar bezienswaardigheden te bezichtigingen. Van water (beken), een molen, landgoederen tot een heuse papierschepperij. Hier zijn ze terug te vinden.

De Eerbeekse watermolen

De korenmolen is nog het enigste bovenslag rad watermolen van Nederland. Deze staat in Eerbeek aan de Eerbeekse beek. Er wordt net zoals vroeger olie geslagen (vroeger van beukenootjes) tegenwoordig van vlas.

De Eerbeekse beken

Eerbeek kent een aantal beken waarvan de Eerbeekse beek de oudste is. Deze loopt van Coldenhove naar Huis te Eerbeek. Er zijn later enkele beken bij gemaakt omdat er in dat gebied maar liefst 10 papiermolens hebben gestaan.

Landgoed huis te Eerbeek

Landgoed huis te Eerbeek heeft nog een mooi Landhuis staan. Je kunt er prachtig wandelen. Huis te Eerbeek heeft een rijke geschiedenis in het papier (papiermolens), de Webers en Jan Mankes

VSM station Eerbeek

Eerbeek kent ook een heuse station voor de VSM (Veluwse Stoom Maatschappij) treinen. De VSM heeft een dienstregeling wanneer er welke trein stopt. Het station kent 2 werkplaatsen en een bewoonster.

Papierschepperij het oude klooster

Papierschepperij het oude klooster is een locatie waar nog op ambachtelijke wijze papier gemaakt wordt. Er wordt niet gewerkt met grote machines maar met de hand. Er zijn verschillende dingen van papier te koop zoals handgeschepte kaarten, labels en handgeschept papier tot het formaat A3. Nieuw is het Olino katoen papier uit India.