Welkom

welkom bij papierschepperij het oude klooster

Sinds mei 2017 heeft Eerbeek er een papierschepperij bij namelijk papierschepperij het oude klooster. Het oude klooster is de naam van een papiermolen die in 1661 door Willem Janz uit Loenen was gebouwd op het huidige terrein van papierfabriek Mayrn Melnhof aan de Eerbeekse beek. Dit gebeurde in opdracht van een klooster uit Oosterbeek. Dit klooster nam in die jaren het handgeschepte papier af bij papiermolen het oude klooster.

Medewerkers van C-paper zijn, op aanvraag van Boekhandel Hendriks en de gemeente Brummen, aan de papierschepperij het oude klooster begonnen om zo aan de toeristen, inwoners en andere ge├»nteresseerde in papier te laten zien en voelen hoe (vroeger) papier gemaakt werd. In de papierschepperij wordt nog op ambachtelijke wijze papier gemaakt, vindt men ondersteuning bij projecten om speciaal papier te maken, is de papierkunst te zien en eventueel te kopen of kunt u een gewoon bezoek brengen waarbij idee├źn en kennis uitgewisseld worden tijdens uw bezoek.

De entree is gratis, er is ruime parkeer gelegenheid, er kan handgeschept kunstenaars papier en ondersteunende materialen, om zelf papier te kunnen scheppen, gekocht worden en je kunt natuurlijk ook zelf papier komen scheppen.