Fair trade en gerecycled papier

In het papierwinkeltje van papierschepperij het oude klooster zijn er allerlei soorten fair trade papier te koop van Olino. Daarnaast wordt er ook een verzameling gerecycled papier in het assortiment opgenomen. Voorlopig is het gerecycled papier nog ambachtelijke gemaakt door c-paper maar zodra er een partner is gevonden zullen er andere soorten gebruikt worden.

Fair trade papier van Olino

Olino is een bedrijf dat importeert papier uit volgende landen:

  • Bhutan (Bhutanees papier)
  • Filipijnen (Gampi papier)
  • Japan (Japans papier)
  • India (katoenpapier)
  • Nepal (Lokta pqpier)
  • Thailand (mulberry papier)

Olino Paperworks is sinds 1998 importeur en groothandel voor producten van natuurpapier uit o.a. Thailand, Nepal, Bhutan, Japan en India. Voor natuurpapier en onze producten wordt geen enkele boom gekapt*. Ons papier is milieuvriendelijk, zuurvrij en biologisch afbreekbaar. Verder is het prachtig van kleur en zeer geschikt om op te schrijven, te printen en te tekenen. Al onze producten zijn honderd procent handwerk en hebben dankzij het materiaal een luxe en bijzondere uitstraling.
Bron: Olino paperworks

Gerecycled papier gemaakt door c-paper

Medewerkers van c-paper hebben onlangs een hele partij labels van postzakken opgehaald bij Ellen Baptist in verband met een verhuizing. Er wordt momenteel al druk geëxperimenteerd met de labels. Binnenkort worden worden de eerste serie’s in het papierwinkeltje van papierschepperij het oude klooster verwacht.