de papierkunst

Papierschepperij het oude klooster te Eerbeek werkt regelmatig samen met papierkunstenaars door bijvoorbeeld in 2020 een kunstmanifestatie in Eerbeek te organiseren met een geheel ander concept te gebruiken dan bij andere kunstmanifestaties het geval is. De papierkunst staat hier centraal.

Papierkunstenaars of aankomende papierkunstenaars (bijvoorbeeld met een afstudeeropdracht vanuit de kunstacademie) weten steeds beter de weg te vinden naar papierschepperij het oude klooster met hun opdrachten/producten. Vrijwilligers van papierschepperij werken dan gezamenlijk met de papierkunstenaar(s) aan de opdracht om de papierkunst werken te maken. De papierschepperij is dan voor een klein bedrag “te huur”.

Yvonne Huiskamp is zo’n vrijwilligster (zij maakt de papierkunst) die samen met Ewald Weijers (papierschepper van het oude klooster) zulke projecten begeleiden. Yvonne maakt ook zelf kunst van papier en is nu druk bezig om te experimenteren om stevige lampenkappen te maken van de juiste papierpulp.

De papierkunst is momenteel onderbelicht onderwerp maar daar wordt hard aan gewerkt en zal op korte termijn zijn intrede doen bij papierschepperij het oude Klooster.

Lampenkappen gemaakt van papierpulp (22-02-2018)

Dit is de eerste lampenkap die gemaakt is door Yvonne en behoeft nog enige verbeteringen die we al terug hebben gevonden in het tweede model. Binnenkort zijn de nieuwste modellen te bewonderen in papierschepperij het oude klooster.

Grafisch papierkunst (22-02-2018)

Ewald Weijers (papierschepper bij het oude klooster) heeft in zijn vrije tijd etsen op bijzonder eigen handgeschept papier gemaakt. Zo heeft hij de papierschepper vereeuwigt middels een ets op puur handgeschept natuurlijk vlaspapier. De grote ets is gemaakt door Sander van de etserij uit Deventer (het is de Deventer kerk) op handgeschept papier gemaakt door Ewald Weijers. De hobby is derhalve achterop geraakt maar indien er weer tijd is, wordt het zeker opgepakt.