nieuwe producten van papier

Papierschepperij het oude klooster te Eerbeek heeft een klein winkeltje waar het Eerbeeks handgeschept kunstenaars papier (voor aquarelleren, tekenen, etsen en kalligraferen), zelfgemaakte schepramen, hulpstoffen, doe het zelf kits, droge papierpulp van 100 gram, B-keuze handgeschept papier (papier dat over is vanuit opdrachten/projecten), labels van Eerbeeks handgeschept papier en mooie kaarten met afbeeldingen/preeg op Eerbeeks handgeschept papier (compleet met enveloppe) te koop zijn. Dit wordt aangevuld met nieuwe producten van papier.

Dit is het basis assortiment. Door de zoektocht naar mooi (handgeschept) papier van andere papiermakers of fabrieken zullen er binnenkort ook nieuwe producten van papier te koop zijn. Dit kunnen leuke notitieblokjes, doosjes van papier, gampi, lokta of Buthanees vellen papier worden. Het streven is om elke maand en nieuw papiersoort/leuke papieren cadeau artikelen in het papierwinkeltje te verkopen.

Katoen papier uit India (09-03-2018)

Deze maand te alleen te verkrijgen in het winkeltje van papierschepperij het oude klooster!
Handgeschept katoen papier uit India. Er zijn 13 verschillende soorten tot 200 gram. Het papier is of gemaakt van katoen bolletjes van de katoen plant of van textielafval uit de Indiase textielindustrie.

Eerbeeks handgeschept kunstenaarspapier (22-02-2018)

Dit rek is nog betrekkelijk leeg maar zal de komende tijd gevuld worden met echt Eerbeeks handgeschept kunstenaars papier voor het aquarelleren, tekenen, etsen of kalligraferen. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende soorten en gangbare maten van het Eerbeekse handgeschepte kunstenaars papier in dit rek te krijgen. Natuurlijk kunt u altijd een opdracht plaatsten voor maten die er niet bij staan.

Papierpulp van papierschepperij het oude klooster (22-02-2018)

Sinds de Hollander (ook wel maalbak of beater genoemd) in productie is genomen, wordt er regelmatig papierpulp gemaakt. Van deze zelfgemaakte papierpulp wordt een deel gedroogd en wordt een deel gebruikt om Eerbeeks handgeschept papier mee te scheppen. Het gedroogde deel kunt u in zakjes van 100 gram in het papierwinkeltje van papierschepperij het oude klooster kopen. Stukje pulp weken in water, in de blender of met garde losslaan, verdunnen met water en scheppen maar. Er zijn momenteel 3 soorten (linnen-, katoen- en houtvezels) die onderling te mixen zijn.