Nieuws vanuit papierdorp Eerbeek

Eerbeek is en prachtig dorp op de Veluwe met een hele grote papiergeschiedenis. Zo zijn er nog 5 a 6 grote papierfabrieken te vinden die papier, karton en verpakkingsmaterialen maken en deze wereldwijd verkopen. Deze papierfabrieken zijn echter niet toegankelijk voor publiek en daarvoor is papierschepperij het oude klooster er gekomen. Hier laten ze zien hoe papier gemaakt wordt.

Eerbeek staat bekend als het papierdorp van Nederland. Zoek binnen Google met het woord papierdorp en Eerbeek komt tevoorschijn. In Eerbeek loopt nog een stukje Eerbeekse beekje, is er nog een stukje waterval van de Kestjens papiermolen en natuurlijk een nog functionerende korenmolen aangedreven door een waterrad.

Eerbeekse Nobele (22-02-2018)

Bij wijnhandel Vriezekolk te Eerbeek is een heerlijke Eerbeekse Nobele te koop. Het etiket bevat een afbeelding van de papierschepper die terug te vinden is op het stuijvenburch plein.

Papierschepperij Het oude klooster opgenomen in een fietsroute (22-02-2018)

De huidige locatie van papierschepperij het oude klooster is opgenomen in een fietsroute die betrekking heeft op papier. De route voert langs allerlei dingen die met papier te maken hebben.

Het standbeeld van de papierschepper

Eind 2016 heeft initiatiefnemer Bruno de Vries een standbeeld laten ontwerpen van de papierschepper. Deze staat op het stuijvenburchplein.
bij de waterval.