projecten met papier

Bij papierschepperij het oude klooster te Eerbeek komen regelmatig bijzondere projecten met papier binnen. De ene keer gaat het om handgeschept papier met toevoegingen zoals kruiden of gras terwijl de andere keer een huisje van papier, een ouderwetse papierrol of letters van papier worden gemaakt. Naast deze aanvragen verzinnen ze bij de papierschepperij ook elke maand een ander project waarbij ze gedurende de maand aan werken door met onderzoek, het maken, het testen en eventueel productie waardig maken van de dingen die ze maken tijdens dat project. Diverse projecten met papier zijn al reeds afgehandeld.

Omdat er bij de vrijwilligers heel veel passie aanwezig is om goed handgeschept papier te kunnen maken, kunnen ze op deze manier hun kennis verbreden en mooi handgeschept papier maken.

Hieronder zijn korte omschrijvingen te vinden van de lopende projecten met papier bij papierschepperij het oude klooster.

De maand: Maart 2018
Handgeschept papier van lompen

Er wordt gestart in maand maart met het maken van handgeschept papier van lompen. De voorbereidingen zijn al in volle gang en de eerste 100% katoenen witte t-shirts zijn al in stukjes geknipt. Naast witte t-shirts zullen die maand ook 100% katoen en 100% linnen textiel ingezameld worden om er papierpulp van te maken. Zelfs katoenen legerkleding (project van 3 kunstenaressen) zullen verpulverd worden door de Hollander tot papierpulp. Tijdens dit project zal er van de lompen papierpulp handgeschept papier worden gemaakt. Hier zullen dan testen mee gedaan worden zoals kleurechtheid, sterkte van het papier en is het geschikt voor de schilder- of kalligrafeer kunst.

Lampenkappen van papier (15-02-2018)

Yvonne Huiskamp is druk bezig met het maken van lampenkappen van papierpulp terwijl papierschepper Ewald Weijers de juiste papierpulp voor haar lampen aan het zoeken is. Er wordt momenteel nog gewerkt in experimentele fase maar binnenkort zijn de eerste lampenkappen aan het plafond van papierschepperij het oude klooster te bezichtigen.