zelf papier te scheppen

Papierschepperij het oude klooster te Eerbeek bied een aantal mogelijkheden om zelf papier te scheppen zoals de huur van een leskist, locatie om zelf papier te kunnen scheppen of materiaal voor zelf papier te scheppen zoals een doe het zelf kit, schepramen, droge papierpulp en hulp stoffen voor in de papierpulp.

De leskist bied mogelijkheden om met een groep of klas zelf papier te scheppen op een eigen locatie. De leskist bevat schepramen de nodige doekjes en plankjes.

Het huren van de “locatie” om zelf papier te scheppen kost € 25,00 per dagdeel en geeft je de mogelijk om gedurende 4 uur lang er lustig op los te scheppen onder deskundige begeleiding.

De ondersteunende artikelen voor om zelf papier te kunnen scheppen zijn droge papierpulp in zakjes van 100 gram. Hiervan kan met behulp van een blender papierpulp gemaakt worden voor het scheppen. Daarnaast zijn er zelfgemaakte A5, A4 en A3 schepramen te koop die door eigen timmerman in elkaar gezet zijn. Om papier bepaalde eigenschappen mee te kunnen geven zijn zogenaamde papier hulpstoffen beschikbaar.

De leskist (22-02-2018)

Dit is een zogenaamde leskist met alle benodigdheden om zelf met een groep of klas papier te kunnen scheppen. Op verzoek kan er eventueel een blender bij en wat zelf gemaakte papierpulp van katoen of hout.

<[/caption]

De huur van de materialen (22-02-2018)

Hier is de kleine schepkuip te zien waarin diverse vellen papier geschept kunnen worden. Voor €25,00 per dagdeel is hier gebruik van te maken onder deskundige begeleiding. Er zijn diverse formaten schepramen te gebruiken.

Materiaal om zelf papier te scheppen

Hierboven zie je onze eigen gemalen droge papierpulp van hout, linnen of katoen. Een zakje bevat 100 gram droge papierpulp die met behulp van een blender gebruiksklaar te maken is. Daarnaast is er ook papierpulp van lompen, A5, A4 of A3 zelfgemaakte schepramen of hulpstoffen voor papier te koop.